Rondreis: Wortels van West Manggarai

Een actieve avontuurlijke rondreis.

Deze avontuurlijke reis is speciaal ontworpen voor reizigers die van de gebaande paden willen afwijken en van actie houden. Onze gids neemt u mee naar niet-toeristische bestemmingen en unieke locaties. Trekkingen, hikes, campingtrips en geïsoleerde traditionele dorpen: Ga mee, diep naar de wortels van de West Manggarai provincie van Flores. 

Go Indo’s gids en chauffeur

Onze gidsen zijn gecertificeerde professionals die de lokale taal en de beste spots op hun duimpje kennen. Zij spreken Engels en begeleiden u tijdens de reis. Ontmoet ons team hier! U wordt rondgereden over het eiland door Go Indo’s officiële en verantwoordelijke chauffeurs. Go Indo’s chauffeurs waarborgen uw veiligheid en comfort gedurende de reis. En…er is altijd mineraalwater én vers fruit of snacks aanwezig in uw privéauto. Fijn voor onderweg.

Inbegrepen in uw reis

Inclusief: Engels sprekende gids, professionele chauffeur met privéauto, binnenlandse vluchten, boottrips met crew, alle hotel en homestay overnachtingen, ontbijt, mineraal water en fruit of snacks aanwezig in de auto, vervoer van en naar airport(s), alle entreeprijzen en donaties voor lokale dorpen en activiteiten, snorkelbenodigdheden.

Exclusief: Internationale vlucht, persoonlijke uitgaven, persoonlijke reisverzekering.

Internationale vluchten: Wilt u dat Go Indo ook uw internationale vluchten boekt? Geef dit dan aan in uw boekingsreservering. 

Extra voor u van ons: Massage voor 1 persoon in Flores Spa. Simkaart voor 1 telefoon waarmee u op lokaal internet kunt.

Accomodaties

Go Indo’s accommodaties worden zorgvuldig geselecteerd en persoonlijk bezocht door ons team. Hierbij is hygiëne en comfort de hoogste prioriteit. Al onze accommodaties zijn van lokale eigenaars, niet van grote hotelketens. Niet alleen dragen we zo bij aan de gemeenschap, maar u leert zo ook de lokale mensen en hun culturen en gebruiken beter kennen. Onze lokaal geselecteerde accommodaties garanderen u een schoon, prettig verblijf in authentieke sferen.

Zie hieronder de foto’s van de verblijven tijdens deze reis:

Indeling dagen

Dag 1. Aankomst Lubuan Bajo

In 1 uur en 30 minuten vliegt u van Bali rechtstreeks naar Labuan Bajo. U wordt opgehaald vanaf de airport door de chauffeur en naar uw hotel gebracht. Nadat u ingecheckt bent en klaar voor de dag staat uw privéchauffeur en gids klaar voor de eerste ontdekkingsdag rondom Labuan Bajo. De eerste stop vlakbij Labuan Bajo betreft Batu Cermin, een indrukwekkende spiegelsteen grot in het bergachtige landschap van West Manggarai. Hierna vervolgt de reis naar een kleine vissershaven vanwaar u te boot naar Goa Rangko zult varen. Na een korte wandeling bereikt u deze wonderlijke grot gesierd door stalagtieten, stalagmieten en helderblauw water. Hier kan gezwommen worden. Hierna brengt de chauffeur u terug naar uw hotel.

Dag 2: Labuan Bajo – Pulau Kukusan

Bereid een kleine tas voor de kampeertrip van vandaag. Uw koffers worden bewaard in uw hotel. Na de lunch wordt u opgehaald en naar Waecicu strand gebracht. Een lieflijk strand waar lokale bewoners graag komen zwemmen en snorkelen. Per lokale vissersboot vertrekt u naar een van de onbewoonde eilanden voor de kust van Labuan Bajo. U zult hier de komende nacht kamperen en ’s avonds wordt een barbecue voor u bereid van de overdag gevangen vis. Overdag is er genoeg gelegenheid om te snorkelen, zwemmen en vis te vangen voor het diner.

Dag 3: Labuan Bajo – Ruteng

U vertrekt na zonsopkomst terug naar Labuan Bajo waar u uw koffers ophaalt en kunt ontbijten. Na het ontbijt vertrekt u naar de waterval Cunca Rami. De chauffeur brengt u naar het trekkings-startpunt vanwaar u maximaal 1 uur door rijstvelden en bossen trekt voor u aankomt bij de waterval. Hier kunt u een verkoelende duik nemen. Na de trekking vervolgt de weg naar Ruteng. Onderweg luncht u in de eco homestay in het dorpje Tado. Hier kunt u wandelen door de rijstvelden of ontspannen in het comfortabele restaurant. 

Voor aankomst in Ruteng bezoekt u de spinnenweb rijstvelden. De rijstvelden danken hun naam aan de vorm waarin het land is verdeeld: iedere boer heeft een ‘puntje’ land en van bovenaf gezien geeft deze indeling de illusie van een spinnenweb. ’s Avonds aankomst in Ruteng waar u zult overnachten in het monasterie.

Dag 4: Ruteng

Na het ontbijt ontdekt u de omgeving van Ruteng! Ruteng is de grootste stad van West Manggarai en heeft vele kerken en een klein stadscentrum. U bezoekt Liang Bua, een lijmsteen grot waar enkele jaren geleden fossielen zijn ontdekt van de eerste ‘Orang Flores’, een hobbit. In het museum kunnen de fossielresten bewonderd worden. Na Liang Bua bezoekt u de Tengku Lese Waterval. In de namiddag ontmoet u een lokale familie in Ruteng met wie u koffie zult drinken in hun lokale huis. Dit is een unieke manier om de lokale inwoners te ontmoeten en hun leefwijze van dichtbij te zien. Overnachting in Ruteng.

Dag 5: Ruteng – Dintor 

Nadat u uitgecheckt bent van het monasterie in Ruteng, rijdt u in zo’n 3 uur richting de kust van West Manggarai. Hier zult u het strand van Dintor bezoeken. U overnacht in een bungalow omringd door rijstvelden. U kunt hier heerlijk genieten van de natuur. Overnachting in Dintor.

Dag 6:  Dintor – Wae Rebo

Vandaag trekt u naar het geïsoleerde traditionele dorp Wae Rebo, wat tussen de bergkammen van West-Manggarai gevestigd is. De inwoners leven hier nog steeds zoals hun voorouders leefden. De trekking duurt ongeveer 3 uur door het koele regenwoud. Terwijl u wandelt wordt u toegezongen door de tropische vogels en u kunt zich verfrissen in het frisse rivierwater. Zodra u aankomt in Wae Rebo neemt u deel aan lokale activiteiten zodat u een goed beeld krijgt van de leefwijze en gebruiken in dit dorp. Samen met uw gids kunt u verhalen en cultuur delen met de lokale bewoners van Wae Rebo. Overnachting in Wae Rebo.

Dag 7: Wae Rebo – Labe

U spendeert de dag in Wae Rebo waar de lokale bewoners u introduceren met de lokale leefwijze en hun dagelijkse werkzaamheden. Na de lunch in het traditionele dorp vertrekt u naar Labe. Hier zult u overnachten in een lokale homestay.

Dag 8: Labe – Pulau Mules

Na het ontbijt vertrekt u per lokale vissersboot naar het eiland Mules. Vanaf de Flores kust heeft het eiland de vorm van een slapende vrouw, de locals noemen het eialnd dan ook wel liefkozend ‘ Sleeping Beauty’. Het eiland heeft witte en donkere zandstranden en wordt omringd door kristalhelder water. Hier zult u de komende dagen Mules ontdekken te voet en met snorkel! Kampeertrip op het strand van Pulau Mules.

Dag 9: Pulau Mules – Labuan Bajo

U heeft een bescheiden ontbijt op het strand en vertrekt per vissersboot terug. Hier staat uw chauffeur klaar om u terug te brengen naar Labuan Bajo. Deze rit duurt ongeveer 4 uur. Overnachting hotel Labuan Bajo.

Dag 10: Labuan Bajo – Airport

Vervoer naar Komodo Airport.

 • Robinson Crüsoe

  Bevaar de prachtige door UNESCO beschermde eilandengroep Komodo Nationaal Park. Tijdens deze bijzondere trip bewondert u de laatst levende komodovaranen in hun natuurlijke habitat, zwemt u met mantaroggen en zeeschildpadden (Indien de zee conditie het toelaat). U waant zichzelf in een paradijs terwijl u langs de prachtige, karakteristieke Komodo eilanden en verlaten witte zandstranden vaart. Deze speciale trip is goed te combineren met een rondreis in Flores of als uitstapje vanuit Bali.

 • Duiken in Komodo Nationaal Park

  Tekst volgt nog.

 • Magische Honeymoon

  Zeilen op uw privéboot langs de mysterieuze Komodo eilanden? Aanmeren bij verlaten paradijselijke eilanden en samen de onderwaterwereld verkennen voor de kust? Of droomt u van een roadtrip langs stranden, watervallen en ongerepte natuur in het authentieke Lombok? Wat uw wensen en dromen ook zijn, wij willen ze graag laten uitkomen. Vraag hier een geheel vrijblijvende offerte aan voor een onvergetelijke huwelijksreis.

Reserveer deze reis & ontvang alle informatie per email 

Wilt u deze reis boeken? Vul dan onderstaande gegevens in zodat wij de prijs kunnen berekenen afhankelijk van uw gewenste vakantieperiode en reisgezelschap. U ontvangt per email een vrijblijvende offerte voor deze reis. 

  Van
  Tot en met
  Wilt u dat wij uw internationale vluchten boeken?

  Robinson CrüsoeDuiken in Komodo Nationaal ParkMagische Honeymoon

  Reisinformatie

  Betalingsregelingen

  Een persoonlijke reis aanvragen is geheel vrijblijvend. Na aanvraag ontvangt u een reisvoorstel per e-mail. Indien tevreden, kunt u het reisvoorstel eventueel laten aanpassen of reserveren. Indien u het reisvoorstel wilt reserveren, dient u 20% van de gehele reissom over te maken naar Go Indo. Dertig dagen voor vertrek dient u de gehele reissom te betalen.

  Annuleringsregelingen

  Tekst volgt wanneer vergunningen aangeschaft zijn.

  Zekerheden

  Go Indo is aangesloten bij de verplichte verzekeringen en bevat de vergunningen die u een zekere reis garanderen. U kunt meer lezen over de verzekeringen waar Go Indo bij aangesloten is en de vergunningen van Go Indo inzien in verzekeringen & vergunningen (link).

  Persoonlijke reisverzekering

  Tekst volgt wanneer vergunningen aangeschaft zijn.