Speciale tripjes: Robinson Crüsoe

Te combineren met één van onze reizen

Bevaar de prachtige door UNESCO beschermde eilandengroep Komodo Nationaal Park.

Bevaar de prachtige door UNESCO beschermde eilandengroep Komodo Nationaal Park.  Tijdens deze bijzondere trip bewondert u de laatst levende komodovaranen in hun natuurlijke habitat, zwemt u met mantaroggen en zeeschildpadden (Indien de zee conditie het toelaat). U waant zichzelf in een paradijs terwijl u langs de prachtige, karakteristieke Komodo eilanden en verlaten witte zandstranden vaart. Deze speciale trip is goed te combineren met een rondreis in Flores of als uitstapje vanuit Bali. 

Inclusief

 • Boottrip inclusief kookcrew, bemanning en ervaren kapitein.

 • Hotel overnachting in Labuan Bajo (Golo Hill Top).

 • Vervoer van en naar de airport.

 • Complete versbereide maaltijden op de boot.

 • Onbeperkt mineraal water.

 • Fruit aan boord. 

 • Onbeperkt koffie en thee aan boord.

 • Engels sprekende tourguide.

 • Vervoer van en naar de haven.

 • Alle entreeprijzen en donaties voor Komodo National Park.

 • Handdoeken aan boord.

 • Snorkels en fins aan boord.

Exclusief

 • Persoonlijke reisverzekering (aanbevolen om dit vanuit huis te regelen).

 • Fooi voor de bootcrew. 

 • Alcohol op de boot dient zelf van te voren ingekocht te worden in de supermarkt van Labuan Bajo.

 • Andere persoonlijke uitgaven.

Komodo Boot

De boot waarmee u door Komodo Nationaal park vaart is voorzien van twee decks: Benedendeks is een eettafel waar het ontbijt, lunch en diner opgediend worden. Benedendeks bevinden zich aan de flanken van de boot twee privé kabines met stapelbedden en airconditioning. Badkamer met zoet water douche en toilet is in de achterflank van de boot. Wij raden aan ’s nachts zonder airco te slapen zodat de generator uitgezet kan worden. Hierdoor hoort u enkel het geluid van de zachte golven. Bovendeks zijn ligmatten om te zonnen en te ontspannen. De boot is voorzien van een kleine speedboot waarmee u naar kleinere eilanden gebracht wordt zodat het koraal niet beschadigd. Wegens veiligheidsmaatregelen zijn er zwemvesten en reddingsboeien aanwezig op de boot. De ervaren kapitein weet precies waar en wanneer het gunstig is te varen, gezien de stromingen en de weercondities.

Indeling dagen

Dag 1: Denpasar – Labuan Bajo – Komodo Nationaal Park

U wordt opgehaald vanaf Komodo Airport door de chauffeur en wordt rechtstreeks naar de boot gebracht in de haven van Labuan Bajo. De eerste stop is op Angel eiland, hier kan gesnorkeld en gerelaxt worden op het witte zandstrand. Ook voor de kust van Kelor eiland, een onbewoond eilandje, kan gesnorkeld worden en kunnen panorama-foto’s gemaakt worden vanaf de heuvel. De boottrip vervolgt naar RInca Village, waar u een traditioneel vissersdorpje bezoekt. Ten slotte geniet u van de zonsondergang aan boord van de boot nabij de mangroves. Zodra de zon in de zee is gezonken, vliegen honderden flying foxes (grote vleermuizen) uit de mangroven. Overnachting op de boot.

(Verse lunch en diner op de boot inbegrepen)

Dag 2: Komodo Nationaal Park

‘s Ochtends start u de trekking in Loh Buaya om de Varanus Komodoensis ofwel komodo draken in hun natuurlijke habitat te kunnen observeren. Dit is de laatste plek ter wereld waar de komodo draken nog in het wild wonen. Na de trekking staat het ontbijt  klaar aan boord en kunt u rustig nagenieten terwijl de boot naar Padar eiland vaart. Dit is een van de mooiste eilanden van Komodo Nationaal park. De klim van ongeveer 30 minuten is het helemaal waard: vanaf hier heeft u een uniek uitzicht over de vele kustlijnen met zijn witte stranden en het typerende landschap van Komodo. De trip vervolgt naar Long Beach, een prachtig roze zandstrand met helderblauw water. Voor de kust van Long Beach is een uitgestrekt, kleurrijk koraalrif waar snorkelaars hun hart kunnen ophalen. Een waar paradijs! Overnachting op de boot.

(Vers ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

Dag 3: Komodo Nationaal Park – Labuan Bajo

Na het ontbijt bezoekt u Loh Liang om de komodo draken opnieuw te bezoeken op een andere locatie. Vervolgens vaart u naar Karang Makassar, een mini eiland waar, als de zeeconditie het toelaat, gezwommen kan worden met mantaroggen. Deze majestueuze dieren zijn ongevaarlijk maar erg indrukwekkend. Houd afstand en geniet van wat moeder natuur te bieden heeft. Vervolgens vaart de boot naar Siaba Besar. Een eiland omringd door een gezond koraalrif dat het thuis is van vele zeeschildpadden en kleurrijke vissen. Hier wordt gesnorkeld en relaxed. Dit is het einde van de boottrip rondom Komodo Nationaal Park. U keert terug naar de haven en wordt naar uw hotel in Labuan Bajo gebracht. Op 2 minuten loopafstand van het hotel bevindt zich de Paradise Bar vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de zonsondergang onder het genot van een drankje. Overnachting in het hotel. 

(Ontbijt en lunch op de boot inbegrepen)

Dag 4: Labuan Bajo – Denpasar, Bali 

Na het ontbijt wordt u door de chauffeur opgehaald bij het hotel en naar het vliegveld gebracht 1,5 uur voor uw vlucht vertrekt. U vliegt terug naar Denpasar, Bali.

Als er nog voldoende tijd is voor u vertrekt kan de Rangko grot bezocht worden (optioneel). In de grot is een helderblauwe lagoon waar u kunt zwemmen tussen de stalagtieten en stalagmieten. U kunt er ook voor kiezen te genieten bij het zwembad van uw hotel of in een van Labuan Bajo’s restaurantjes. (Aanrader: Le Pirate lounge restaurant)

(Ontbijt inbegrepen)

NB : De reisroute op zee kan gewijzigd worden door de kapitein of tourgids afhankelijk van de zee conditie en het weer. 

Reserveer deze reis & ontvang alle informatie per email

Deze speciale trip kunt u boeken in combinatie met een reis. Via onderstaand formulier kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor uw persoonlijke reis + eventuele speciale trips. Wilt u het reisaanbod bekijken? Klik dan hier.

  Van
  Tot en met
  Wilt u dat wij uw internationale vluchten boeken?

  Robinson CrüsoeDuiken in Komodo Nationaal ParkMagische Honeymoon

  Reisinformatie

  Betalingsregelingen

  Een persoonlijke reis aanvragen is geheel vrijblijvend. Na aanvraag ontvangt u een reisvoorstel per e-mail. Indien tevreden, kunt u het reisvoorstel eventueel laten aanpassen of reserveren. Indien u het reisvoorstel wilt reserveren, dient u 20% van de gehele reissom over te maken naar Go Indo. Dertig dagen voor vertrek dient u de gehele reissom te betalen.

  Annuleringsregelingen

  Tekst volgt wanneer vergunningen aangeschaft zijn.

  Zekerheden

  Go Indo is aangesloten bij de verplichte verzekeringen en bevat de vergunningen die u een zekere reis garanderen. U kunt meer lezen over de verzekeringen waar Go Indo bij aangesloten is en de vergunningen van Go Indo inzien in verzekeringen & vergunningen (link).

  Persoonlijke reisverzekering

  Tekst volgt wanneer vergunningen aangeschaft zijn.