Rondreis: Kaap van bloemen

14-Daagse reis vanaf XXX per persoon.

Dit reisschema is perfect voor reizigers die de highlights van Flores willen bezoeken, van Komodo Nationaal Park, Riung’s 17 eilandengroep tot traditionele bergdorpen. 

Go Indo’s gids en chauffeur

Onze gidsen zijn gecertificeerde professionals die de lokale taal en de beste spots op hun duimpje kennen. Zij spreken Engels en begeleiden u tijdens de reis. Ontmoet ons team hier! U wordt rondgereden over het eiland door Go Indo’s officiële en verantwoordelijke chauffeurs. Go Indo’s chauffeurs waarborgen uw veiligheid en comfort gedurende de reis. En…er is altijd mineraalwater én vers fruit of snacks aanwezig in uw privéauto. Fijn voor onderweg.

Inbegrepen in uw reis

Inclusief: Engels sprekende gids, professionele chauffeur met privéauto, binnenlandse vluchten, boottrips met crew, alle hotel en homestay overnachtingen, ontbijt, mineraal water en fruit of snacks aanwezig in de auto, vervoer van en naar airport(s), alle entreeprijzen en donaties voor lokale dorpen en activiteiten, snorkelbenodigdheden.

Exclusief: Internationale vlucht, persoonlijke uitgaven, persoonlijke reisverzekering.

Internationale vluchten: Wilt u dat Go Indo ook uw internationale vluchten boekt? Geef dit dan aan in uw boekingsreservering. 

Extra voor u van ons: Massage voor 1 persoon in Flores Spa. Simkaart voor 1 telefoon waarmee u op lokaal internet kunt.

Accomodaties

Go Indo’s accommodaties worden zorgvuldig geselecteerd en persoonlijk bezocht door ons team. Hierbij is hygiëne en comfort de hoogste prioriteit. Al onze accommodaties zijn van lokale eigenaars, niet van grote hotelketens. Niet alleen dragen we zo bij aan de gemeenschap, maar u leert zo ook de lokale mensen en hun culturen en gebruiken beter kennen. Onze lokaal geselecteerde accommodaties garanderen u een schoon, prettig verblijf in authentieke sferen.

Zie hieronder de foto’s van de verblijven tijdens deze reis:

Indeling dagen

Dag 1. Denpasar – Maumere

In 1 uur en 45 minuten vliegt u van Bali reaisodiasudichtstreeks naar de grootste stad van Flores: Maumere. U wordt opgehaald vanaf Maumere Airport door de chauffeur en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u de tijd om te snorkelen in de zee voor het resort of kunt u ontspannen aan het zwembad. Zorg dat u goed uitgerust bent want de volgende dag zult u kennismaken met uw gids én met dit groene eiland in de Nusa Tenggara Timur provincie van Indonesië.

Dag 2. Maumere – Moni 

Na het ontbijt ontmoet u uw privéchauffeur en gids tijdens deze reis in Flores, waarna u op pad gaat richting centraal-Flores. Onderweg stopt u bij een traditioneel dorp ‘Wuring’, een vissersdorp van de etnische ‘Bugis’. De Bugis is een zeevolk dat oorspronkelijk afstamt van het eiland Sulawesi. Al eeuwenlang bevaarden zij de kusten van Indonesië en zij vestigden zich waar vishandel en markten samen kwamen. Ook hier, in Flores, wonen zij nog steeds in hun traditionele huizen op palen en leven zij van de vishandel. Hierna stopt u bij ‘Lepo Lorun’, hier aanschouwt u het traditionele wevingsproces van de lokale bevolking. Vervolgens stopt u voor lunch op Pantai Paga, een mooi wit zandstrand met diverse eetgelegenheden. Ook bezoekt u Pantai Koka, een ander paradijselijk strand waar u kunt zwemmen, zonnen en ontspannen. Na deze eerste reisdag vol indrukken arriveert u in Moni, een lieflijk bergdorpje vlakbij de Kelimutu vulkaan, waar u de nacht zult doorbrengen in een rustige homestay.

Dag 3. Moni – Riung

’s Ochtens vroeg vertrekt u omstreeks 4 uur naar de Kelimutu vulkaan. Na een wandeling van zo’n 30 minuten bereikt u de hoogste vulkaantop met een weids overzicht op drie kratermeren. Het vroege opstaan is het helemaal waard: In het oosten klimt de zon langzaam omhoog over de heilige kratermeren van Kelimutu. Met het licht van de zonsopkomst worden de verschillende kleuren van de meren zichtbaar. U kunt terugwandelen naar het hotel via de lokale plantaties of meerijden met uw privéchauffeur naar uw homestay voor een welverdiend ontbijt. 

Hierna vervolgt u de reis naar een rots-strand gevuld met blauwe stenen en het dorpje Thutubhada waar de Nagekeo inwoners nog steeds leven hoe hun voorouders leefden. Onderweg geniet u van het prachtige uitzicht van de Iya, Meja en Ebulobo vulkanen. De eindbestemming van deze dag is het kustplaatsje Riung waar u overnacht.

Dag 4. Riung

Voor de kust van Riung ligt een verborgen eilandengroep: het Nationaal Park Pulau Tujuh Belas oftewel ‘ de 17 eilanden’. Het nationaal park is de ultieme bestemming voor snorkelliefhebbers: ongerepte zachte en harde koraalriffen sieren de oceaanbodem, bewoond door ontelbare vissen. De onbewoonde eilanden van Pulau Tujuh Belas worden omringd door witte zandstranden en turquoise water. In deze oase brengt u de dag door. Via een lokale vissersboot wordt u na het ontbijt naar de mooiste plekjes van Pulau Tujuh Belas gebracht. Een verse lunch wordt lokaal bereid op het strand. In de middag keert u terug naar Riung. Overnachting in Riung.

Dag 5. Riung – Bajawa

Na het ontbijt vervolgt de reis naar Bajawa. Bereid u voor op een lange rit door vulkanisch landschap en gebergte. Onderweg stopt u bij Menggeruda hotspring waar u kunt baden. Het water is warm en men zegt dat het vulkanische water geneeskrachtige werking heeft. Voor zonsondergang stopt u in Wolobobo, vanaf waar een panoramisch uitzicht heeft over centraal-Flores en de oceaan. Wolobobo bevindt zich zo hoog in de bergen dat u de zonsondergang ziet vanuit de wolken. Aankomst in hotel Manulalu, overnachting hier.

Dag 6. Bajawa

Vandaag bezoekt u traditionele dorpen van de etnische Ngada bevolking.  In de bergachtige omgeving van Bajawa vestigden de Ngada zich generaties lang op strategische locaties. Vanaf hier hadden zij een groots uitzicht en konden zij vijandige stammen van ver zien aankomen. Stammenoorlogen vonden hier geregeld plaats waarbij zwarte magie en traditionele wapens gebruikt werden om de vijand te verslaan. Tijdens het bezoek in deze dorpen legt de gids u hier alles over uit. Als afsluiting van de dag bezoekt u Malanage hotspring waar u kunt ontspannen in het warme water alvorens u terug wordt gebracht naar het hotel. Overnachting in Bajawa.

Dag 7. Bajawa – Ruteng

Na het ontbijt rijdt de chauffeur u naar Aimere waar u het proces ziet hoe de lokale sterke drank ‘sopi’ gemaakt wordt. Ook bezoekt u de rijstvelden in de vallei van Ruteng en het Ranamese meer. Na aankomst in uw hotel, het monasterie van het klooster dient als hotel,  kunt u de stad Ruteng verkennen. Ruteng is de grootste stad in centraal-manggarai maar heeft een dorpse sfeer. Er zijn enkele katholieke kerken en er is een stadscentrum. Overnachting in het monasterie van Ruteng.

Dag 8. Ruteng – Dintor

Na het ontbijt vertrekt u uit Ruteng. U heeft een picknick in de spinnenweb rijstvelden. De rijstvelden danken hun naam aan de vorm waarin het land is verdeeld: iedere boer heeft een ‘puntje’ land en van bovenaf gezien geeft deze indeling de illusie van een spinnenweb. Na de picknick bezoekt u Dintor strand alvorens u aankomt in uw bungalow voor deze nacht. De bungalow is omringd door rijstvelden en vanaf hier kunt u heerlijk genieten van de natuur. Overnachting in Dintor

Dag 9.  Dintor – Wae Rebo

Vandaag trekt u naar het geïsoleerde traditionele dorp Wae Rebo, wat tussen de bergkammen van West-Manggarai gevestigd is. De inwoners leven hier nog steeds zoals hun voorouders leefden. De trekking duurt ongeveer 3 uur door het koele regenwoud. Terwijl u wandelt wordt u toegezongen door de tropische vogels en u kunt zich verfrissen in het frisse rivierwater. Zodra u aankomt in Wae Rebo neemt u deel aan lokale activiteiten zodat u een goed beeld krijgt van de leefwijze en gebruiken in dit dorp. Samen met uw gids kunt u verhalen en cultuur delen met de lokale bewoners van Wae Rebo. Overnachting in Wae Rebo.

Dag 10. Wae Rebo – Labuan Bajo

Na het ontbijt in het dorp wandelt u terug naar het beginpunt (u kunt er ook voor kiezen opgehaald te worden door de chauffeur. Sinds 2019 is er een kleine weg gebouwd naar het dorp.) Aankomst in Labuan Bajo waar u vrije tijd heeft. Hier zijn diverse moderne restaurantjes en cafeetjes met panoramisch uitzicht. Indien u alcohol of snacks wilt meenemen tijdens de boottrip van morgen kunt u hier voorbereidingen treffen. 

Dag 11. Labuan Bajo – Komodo Nationaal Park

U wordt opgehaald vanaf uw hotel en rechtstreeks naar de boot gebracht in de haven van Labuan Bajo. De eerste stop is op Angel eiland, hier kan gesnorkeld en gerelaxt worden op het witte zandstrand. Ook voor de kust van Kelor eiland, een onbewoond eilandje, kan gesnorkeld worden en kunnen panorama-foto’s gemaakt worden vanaf de heuvel. De boottrip vervolgt naar RInca Village, waar u een traditioneel vissersdorpje bezoekt. Ten slotte geniet u van de zonsondergang aan boord van de boot nabij de mangroves. Zodra de zon in de zee is gezonken, vliegen honderden flying foxes (grote vleermuizen) uit de mangroven. Overnachting op de boot.

(Verse lunch en diner op de boot inbegrepen)

Dag 12. Komodo Nationaal Park

‘s Ochtends start u de trekking in Loh Buaya om de Varanus Komodoensis ofwel komodo draken in hun natuurlijke habitat te kunnen observeren. Dit is de laatste plek ter wereld waar de komodo draken nog in het wild wonen. Na de trekking staat het ontbijt  klaar aan boord en kunt u rustig nagenieten terwijl de boot naar Padar eiland vaart. Dit is een van de mooiste eilanden van Komodo Nationaal park. De klim van ongeveer 30 minuten is het helemaal waard: vanaf hier heeft u een uniek uitzicht over de vele kustlijnen met zijn witte stranden en het typerende landschap van Komodo. De trip vervolgt naar Long Beach, een prachtig roze zandstrand met helderblauw water. Voor de kust van Long Beach is een uitgestrekt, kleurrijk koraalrif waar snorkelaars hun hart kunnen ophalen. Een waar paradijs! Overnachting op de boot.

(Vers ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

Dag 13. Komodo Nationaal Park – Labuan Bajo

Na het ontbijt bezoekt u Loh Liang om de komodo draken opnieuw te bezoeken op een andere locatie. Vervolgens vaart u naar Karang Makassar, een mini eiland waar, als de zeeconditie het toelaat, gezwommen kan worden met mantaroggen. Deze majestueuze dieren zijn ongevaarlijk maar erg indrukwekkend. Houd afstand en geniet van wat moeder natuur te bieden heeft. Vervolgens vaart de boot naar Siaba Besar. Een eiland omringd door een gezond koraalrif dat het thuis is van vele zeeschildpadden en kleurrijke vissen. Hier wordt gesnorkeld en relaxed. Dit is het einde van de boottrip rondom Komodo Nationaal Park. U keert terug naar de haven en wordt naar uw hotel in Labuan Bajo gebracht. Op 2 minuten loopafstand van het hotel bevindt zich de Paradise Bar vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de zonsondergang onder het genot van een drankje. Overnachting in het hotel. 

(Ontbijt en lunch op de boot inbegrepen)

Dag 14. Labuan Bajo – Airport

Na het ontbijt wordt u door de chauffeur opgehaald bij het hotel en naar het vliegveld gebracht 1,5 uur voor uw vlucht vertrekt. U vliegt terug naar Denpasar, Bali.

Als er nog voldoende tijd is voor u vertrekt kan de Rangko grot bezocht worden (optioneel). In de grot is een helderblauwe lagoon waar u kunt zwemmen tussen de stalagtieten en stalagmieten. U kunt er ook voor kiezen te genieten bij het zwembad van uw hotel of in een van Labuan Bajo’s restaurantjes. (Aanrader: Le Pirate lounge restaurant)

(Ontbijt inbegrepen)

 • Robinson Crüsoe

  Bevaar de prachtige door UNESCO beschermde eilandengroep Komodo Nationaal Park. Tijdens deze bijzondere trip bewondert u de laatst levende komodovaranen in hun natuurlijke habitat, zwemt u met mantaroggen en zeeschildpadden (Indien de zee conditie het toelaat). U waant zichzelf in een paradijs terwijl u langs de prachtige, karakteristieke Komodo eilanden en verlaten witte zandstranden vaart. Deze speciale trip is goed te combineren met een rondreis in Flores of als uitstapje vanuit Bali.

 • Duiken in Komodo Nationaal Park

  Tekst volgt nog.

 • Magische Honeymoon

  Zeilen op uw privéboot langs de mysterieuze Komodo eilanden? Aanmeren bij verlaten paradijselijke eilanden en samen de onderwaterwereld verkennen voor de kust? Of droomt u van een roadtrip langs stranden, watervallen en ongerepte natuur in het authentieke Lombok? Wat uw wensen en dromen ook zijn, wij willen ze graag laten uitkomen. Vraag hier een geheel vrijblijvende offerte aan voor een onvergetelijke huwelijksreis.

Reserveer deze reis & ontvang alle informatie per email 

Wilt u deze reis boeken? Vul dan onderstaande gegevens in zodat wij de prijs kunnen berekenen afhankelijk van uw gewenste vakantieperiode en reisgezelschap. U ontvangt per email een vrijblijvende offerte voor deze reis. 

  Van
  Tot en met
  Wilt u dat wij uw internationale vluchten boeken?

  Robinson CrüsoeDuiken in Komodo Nationaal ParkMagische Honeymoon

  Reisinformatie

  Betalingsregelingen

  Een persoonlijke reis aanvragen is geheel vrijblijvend. Na aanvraag ontvangt u een reisvoorstel per e-mail. Indien tevreden, kunt u het reisvoorstel eventueel laten aanpassen of reserveren. Indien u het reisvoorstel wilt reserveren, dient u 20% van de gehele reissom over te maken naar Go Indo. Dertig dagen voor vertrek dient u de gehele reissom te betalen.

  Annuleringsregelingen

  Tekst volgt wanneer vergunningen aangeschaft zijn.

  Zekerheden

  Go Indo is aangesloten bij de verplichte verzekeringen en bevat de vergunningen die u een zekere reis garanderen. U kunt meer lezen over de verzekeringen waar Go Indo bij aangesloten is en de vergunningen van Go Indo inzien in verzekeringen & vergunningen (link).

  Persoonlijke reisverzekering

  Tekst volgt wanneer vergunningen aangeschaft zijn.